Inte alls besatt, nej då!

Insaltning, konservering, frysning och torkning.

Såhär långt har jag dessa konserver, ett par påsar svamp av olika slag i frysen, två burkar pulvriserade stensoppar, samt två burkar stensoppar i bitar. Smörsoppen och blodsoppen förstås, som jag inte fyllt på något mer i och nu börjar en del soppar att se trötta ut här. Men riskorna är i full gång!
 
Blir förmodligen tripp imorgon också. Men jag avskyr älgflugorna! Blev biten två gånger igår och hade 5 innanför tröjan när jag kom hem!
 
 


En typisk skäggriska. Rosaaktig, zonerad, luddig/skäggig på kanten, blöder vitt. Går inte direkt att förväxla med annan svamp om en vet kännetecknena.



Måste kokas av två gånger för att bli ätbara enligt min svampbok, de är ytterst skarpa i smaken. Mina antog en lätt grön nyans, iallafall en del av bitarna.
 


Granblodriskor innan rensning och infrysning!
 
 
 
Fantastiskt goda att panera och knapersteka!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: