Min jul blev inte som jag tänkt mig och hej bara så kaotiskt det blev med studierna ett tag.

Ja, så det har inte blivit mycket tankar kring bloggen på ett bra tag. Blev kräksjuk på självaste julafton och blev rätt medtagen av det. Har försökt ta igen en massa plugg somjag hamnat efter med och kom inte ända fram så där har jag en massa kul att se framemot när det ska läsas ikapp. Förkunskapskrav och allt.
 
Igår ville jag testa att tona håret rosa med rödbeta i rågmjölstvätt. Det verkar som att det inte bet. Fast håret blev rent, på bakhuvudet såg det ut som om jag hade smetat på smör från en bytta och det var rent och luftigt när håret torkat. Men jag lägger upp bilder på förloppet ändå:
 
 
Ingredienserna. Grovt rågmjöl och rödbeta.
 
 
Rågmjölet ligger i blöt i varmt vatten.
 
 
Här har rödbetan blivit riven.
 
 
Papaya, det ger fukt åt håret och det är egentligen ända anledningen till att det är med i blandningen.
 
 
Här har jag klämt ur så mycket vätska det bara gick ur rågmjölet och har tryckt ner en nylonstrumpa med den rivna rödbetan i rågmjölsvätskan.
 
 
Här har jag hällt i rågmjölsblandingen i papayan, just färdigmixat och här kommer en till ingrediens med in i bilden.
 
 
Förtjockningsmedel i form av guarmjöl.
 
 
Rosa och fint i inkletat skick.
 


Inplastat, lät det sitta i minst 1 timme med en mössa på. Blev varmt och det rann ner hela tiden. Handduken jag hade runt axlarna blev full av en massa rosa fläckar!

Håret före inkletandet, här ser man mitt feta parti på bakhuvudet.
 

Ja, såhär såg det ut när det nästan var helt torrt. Jag kan inte se någon direkt nyansskillnad. Kanske hade behövt koka ur färgen ur fler rödbetor i samma mängd vatten. Hm.