Odla i en gammal lastpall!

Jag hade en gammal lastpall ute. Idag roade jag mig med att såga till bräder att stänga sidorna med samt skjuta fast plast i botten på pallen. Stack ett antal hål i plasten också så att den sallad och de kryddor jag tänkt så där inte dränks vid rikligt regn.
 
Nu ser det ut såhär:
 
Imorgon ska jag fylla den med jord och så olika frön. Spenat, sandsenap, basilika och oregano. Rosmarin är svårare. Får köpa färdigt på kruka och trycka ner. Skulle vilja ha salvia, men har inte sett den kryddan alls här och lade beställning på frön (såpnejlika, gullviva, kattmynta och kamomill) igår utan att tänka på att ta just salvia. Typiskt.

Bondbönor och rabatt för solrosor och ringblommor!

Ringblommorna är tacksamma att göra oljeutdrag på samt ha som ansiktsvatten (brygg té och använd helt enkelt). Har även använt dem i cassiainpackning tillsammans med kamomill. Kamomill är något jag vill få tag på, men har bara hittat baldersbrå längs vägarna här.

Solrosfrön brukar sambon knapra i sig, så lite egenodlat är ju inte helt fel då. Bondbönor äter via båda två. Kanon att kunna spara in lite pengar på att odla eget, Har luftlök på G i ett annat land och den kan man använda hela utav, den är starkare än vanlig lök så det behövs inte så mycket av den.
 


 

Måste rädda kungsljusen en annan dag. Lite plugg får jag allt lov att klämma in mellan allt trädgårdsarbete. Bara huvudvärken gett med sig till imorgon så ska jag vara duktig.
 
 
Igår var jag iväg till Anna som driver Bonstorp Naturprodukter, Här är en bild på en charmig och pratglad gris som heter antingen Bodil eller Barbro. Den andra kom ut när jag lagt undan kameran.
 
 
Får och lamm fanns det också.
 

Och så var blomlådan klar!

 
Innan jord och blommor.
 
 
Från grusgången.
 
 
Från grusgången.
 
 
Från grusgången.
 
 
Köpt, kallades prinsesspensé
 
 
Den här är också köpt.
 
 
Och så här fint blev det. Måste förkultivera lobelian inne så de kommer det bild på senare i sommar.