Nya insikter om avkok på hästkastanjer.

Det behövs inte något salt eller bikarbonat. På de flesta ställen i Sverige har vi ju mjukt vatten kom jag just ihåg. Däremot lite äcv, verkade dra ut det vita bättre.
 
Hittills 3 burkar fulla, får väl ihop en till halvfull bikarbonatsburk av det som torkas nu och det som ska delas upp.

 
Har använt samma nötter till två avkok. Båda omgångarna fick stå och dra i 10 timmar ungefär. Lilla burken är från avkok nummer 2.
 
 
Kommentarer
Karolina säger:

Hur många nötter har du använt till hur mycket vatten här? :)

Svar: Jag har tagit 8-10 stycken hela och kokat 3 omgångar med 5 dl vatten :-)
Anna Skarpsvärd

2013-10-26 | 20:55:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: