Hästkastanjer, torkade och lagda i hett vatten. Funkar bäst i mjukt vatten.

"The water must be soft, either rain or river water; hard well water will not work." - engelska wikipedia. De har inte den informationen på svenska sidan.

 
Hmm, men vi har vatten från brunn och såvitt jag vet fungerar salt som avhärdare vid hårt vatten. Tillsatte med andra ord ett kryddmått bikarbonat (som är ett salt) till min burk med torkade hästkastanjer och hett vatten.

 
Såhär såg det ut när jag höll på att torka, det blev två och en halv plåt av de jag hunnit rafsa åt mig från diken. Tror jag ska ta mig ut imorgon och se om jag kan hitta fler hästkastanjenötter.
 
 
Har idag hunnit hälla över torkade nötter i två större, höga glasburkar. Men har fortfarande kvar ungefär samma mängd som i glasskålen här ovanför att hälla över i lämplig burk!
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: