Nej, senaste inpackningen blev ingen hitt.

Håret kändes riktigt skumt, strävt som tusan och fett samtidigt. Vet inte vad som hände där. Slutade med att jag tvättade med African black soap (två omgångar då en inte fungerar för mig, det lämnar då kvar en klibbig hinna på håret). Efter det kändes topparna spröda så balsam från Avalon Organics åkte i.
 
Några dagar senare experimenterade jag igen. Men den här gången mer sparsamt. Hade nytvättat hår, tog 3 droppar jojobaolja i blöta händer, gned ut det i handflatorna och knådade hårtopparna med det. Tog 3 till droppar och upprepade proceduren i längderna.
 
Sov med flex8 i en svinrygg. French twist låter så mycket trevligare ... hursomhelst. Dagen efter var håret lite, lite fett. Men inte störande fett, och mjukt! Har hittat en olja som fungerar i håret på mig. Hurra för jojobaoljan! Jag kommer nog kunna sluta med balsam helt efter den här upptäckten. En blandning av 3 msk honung, 2 tsk bikarbonat och 5 dl riktigt varmt vatten lyckades senare tvätta ur det ur håret efter att jag låtit det vara någon dag. Men, har fortfarande balsam kvar som ju behöver användas upp. Men nu vet jag äntligen vad som fungerar i mitt hår och med de milda tvättmetoder som jag använder.

Nåja, förutom detta så har jag roat mig med att virka två söta, små tomtar:Mönstren finns i inläggen Tomtar på loftet, samt Julklapp till alla.
 
Har även roat mig med att ta steg för steg bilder på hur vingarna till en av mina änglar ska virkas. Håller på att ta fram ett mönster som jag planerar att lägga ut till försäljning. Men, oj, så mycket jag behöver gå igenom och ändra samt lägga till. En har hunnit testvirka, men jag har fyra till som också testar. De kan ha fler synpunkter. Det är inte så bara att skriva ihop ett mönster alla gånger. Folk ska ju förstå sig på ens beskrivningar också!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: