Kvällens nöje!Ska stärkas och hängas upp i fönstret! Eller på väggen. Kommer göra flera olika sorter! 
 
 

Nej, senaste inpackningen blev ingen hitt.

Håret kändes riktigt skumt, strävt som tusan och fett samtidigt. Vet inte vad som hände där. Slutade med att jag tvättade med African black soap (två omgångar då en inte fungerar för mig, det lämnar då kvar en klibbig hinna på håret). Efter det kändes topparna spröda så balsam från Avalon Organics åkte i.
 
Några dagar senare experimenterade jag igen. Men den här gången mer sparsamt. Hade nytvättat hår, tog 3 droppar jojobaolja i blöta händer, gned ut det i handflatorna och knådade hårtopparna med det. Tog 3 till droppar och upprepade proceduren i längderna.
 
Sov med flex8 i en svinrygg. French twist låter så mycket trevligare ... hursomhelst. Dagen efter var håret lite, lite fett. Men inte störande fett, och mjukt! Har hittat en olja som fungerar i håret på mig. Hurra för jojobaoljan! Jag kommer nog kunna sluta med balsam helt efter den här upptäckten. En blandning av 3 msk honung, 2 tsk bikarbonat och 5 dl riktigt varmt vatten lyckades senare tvätta ur det ur håret efter att jag låtit det vara någon dag. Men, har fortfarande balsam kvar som ju behöver användas upp. Men nu vet jag äntligen vad som fungerar i mitt hår och med de milda tvättmetoder som jag använder.

Nåja, förutom detta så har jag roat mig med att virka två söta, små tomtar:Mönstren finns i inläggen Tomtar på loftet, samt Julklapp till alla.
 
Har även roat mig med att ta steg för steg bilder på hur vingarna till en av mina änglar ska virkas. Håller på att ta fram ett mönster som jag planerar att lägga ut till försäljning. Men, oj, så mycket jag behöver gå igenom och ändra samt lägga till. En har hunnit testvirka, men jag har fyra till som också testar. De kan ha fler synpunkter. Det är inte så bara att skriva ihop ett mönster alla gånger. Folk ska ju förstå sig på ens beskrivningar också!

Ökat upp plugghastigheten med 150% känns det som.

Japp. Efter lite missförstånd från min sida angående schemat upptäclte jag i fredags att hoppsan, jag har missat en del. Det kommer förhoppningsvis ordna sig på de flesta fronter. Men nu läser jag på för glatta livet inför en gruppuppgift och omtenta i januari.
 
Mitt i allt detta blev jag dock sugen på att experimentera lite med hårinpackning.

  • Honung är både rengörande och fuktgivande, samt antibakteriellt (men då ska det vara slungad honung som ej hettats upp!)
  • Kokosmjölk ger fett och fukt på samma gång.
  • Eterisk rosmarinolja ökar blodflödet i hårbotten, om det ökar hårväxten vette tusan, men det är uppiggande och det behövde jag idag känner jag.
  • Rågmjöl har jag ju i tidigare inlägg konstaterat att det innehåller saponiner och att det tvättar riktigt bra. Nu använde jag dock inte rent rågmjöl utan rågsikt. Den här inpackningen kan bli lite väl rinnig så jag ville ha något som minskade droppet från håret samtidigt som jag tänkte att detta kanske kan hjälpa till att få håret lagom fettfritt när jag sköljer ur. Andra gånger som jag har testat kokosolja och honung i håret så har det varit lite väl fett efteråt och hårtopparna har varit lite klibbiga från honungen som jag inte riktigt lyckats skölja ur helt. Men när jag använt Lite Neutrals balsam att tvätta ur med så har håret blivit riktigt mjukt och fint. Har dock lagt Neutralbalsamet bakom mig nu, så andra vägar måste hittas!
 
Hårklämman som skymtar fram är min alldeles nya flexi8, en form av barett med pinnen fast i den flexiga åttaformade bågen som man spänner över håret. Det är nog den bästa hårattiraljen jag någonsin testat!
 
Varför finns det inte någon svensk återförsäljare?

För mer information kan man söka på flexi8 på youtube där det finns olika videos med olika hårfrisyrer man kan fixa till med flexi8:an. Spread the word!