Resultat med hemgjord hårgelé!


Kletat in hemgjord hårgelé på Vegegel här uppe. Dålig skärpa. Tyckte det såg så bra ut i kameran ...


Dragit fingrarna igenom håret ett par gånger. Kändes lite stelt på sina ställen, men blev mjukt efter lite fingrande. Behöver vispa gelén lite bättre nästa gång jag blandar för det blev en del tjockare klumpar i den här omgången.


De här lockarna kommer hålla hela dagen åtminstone. Hur de klarar av en natts hårt sovande och snurrandes runt, runt återstår att se. Sover aldrig särskilt bra när jag har mens tyvärr. Kliver upp flera gånger eftersom att jag inte känner mig säker och avslappnad. Har alltför många gånger fått stiga upp mitt i natten och byta både lakan, påslakan och trosor!

Nu har jag åtgärdat avsaknaden av hårgelé

Hur gjorde jag och vad använde jag? Fick bli ett experiment.
 
Normalt brukar vi som tänker mer miljövänligt och hälsovänligt och dessutom gillar att koka ihop egna produkter använda linfrön eller loppfrön eller dylikt och koka i vatten. Fröna bildar ett geléande ämne som fungerar som lockstadgare när man ploppar håret eller har haft det i hårband eller sock bun.2 dl vatten
1 påse av 4 från Vegegelpaket
2 påsar Friggs örtté kvällsro
Max 5% glycerol el. glycerin, som är hygroskopiskt, dvs drar åt sig och håller kvar fukt. mitt hår blir som lockigast när det är fuktigt ute. Så i med det!

Hetta upp på spisen och låt bubbla ett litet tag. Spä ut med vatten till önskad konsistens.

Några droppar eteriska rosmarin och lavendel för mer doft när du blandat ut med avsvalnat, kokat vatten och även här tillsätter man glycerolen. Klart! Jag hällde upp gelén i en tom Neutral-duschtvålflaska.