Ny rutin för ansiktet på test

 
Jag har barravkok i kylen och frysen. Det fungerar super på hy med finnutbrott, det både tar ner finnar och motar undan de som är på G. Kanon hopkok med andra ord. Men det är uttorkande bara för sig, så jag har i en droppe glycerol också. Det binder fukt till huden.
 
Men för att den där fukten ska stanna så behövs en fettbarriär. Väldigt vitkigt annars suger den torra luften ut fukten direkt och man blir fnasig och torr i ansiktet.
 
Mitt nylle gillar inte feta oljor, så jag är ytterst försiktig med sånt i ansiktet. Men jag vet sedan förra våren att nattljusolja funkar för mig och nyligen köpte jag mig ny sådan olja. En efterlängtad olja kan jag säga.
Även gurkörtsolja köptes eftersom den har ett högt GLA innehåll. Hela 20% om jag inte minns fel och denna GLA är bra för huden. Nattljusoljan, som inte är jättenattljus, innehåller 9% GLA.
 
GLA är förkortning för gammalinolensyra och ger upphov till "snälla" prostaglandiner i kroppen. Prostaglandinerna reglerar i sin tur många processer: hormonbalansen, blodtillförseln till vävnader, uppbyggnad av hud och hår, för att nämna några exempel. GLA är dessutom en viktig beståndsdel i cellernas membraner och har betydelse för att vätska och salter får tillträde till cellerna och att slaggprodukter kan föras ut från cellerna. Här, kan man läsa mer om gurkörtsolja och nattljusolja, bara att söka i deras sökfunktion.
 
Här finns det en rapport om essentiella fettsyrors betydelse vid dermatit hos hund. Så även där gör GLA nytta!
 
Återigen finns kunskap att hämta hos Skogshuldran!
 
Så för att sammanfatta. Mitt återfuktande ansiktsvatten på barravkok innehåller alltså: En droppe glycerol, ca 10 droppar nattljusolja, 4 droppar gurkörtsolja och fy så den oljan tar över i lukt, samt ett par 4 droppar ylang ylang.
 
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: