Ny rutin för ansiktet på test

 
Jag har barravkok i kylen och frysen. Det fungerar super på hy med finnutbrott, det både tar ner finnar och motar undan de som är på G. Kanon hopkok med andra ord. Men det är uttorkande bara för sig, så jag har i en droppe glycerol också. Det binder fukt till huden.
 
Men för att den där fukten ska stanna så behövs en fettbarriär. Väldigt vitkigt annars suger den torra luften ut fukten direkt och man blir fnasig och torr i ansiktet.
 
Mitt nylle gillar inte feta oljor, så jag är ytterst försiktig med sånt i ansiktet. Men jag vet sedan förra våren att nattljusolja funkar för mig och nyligen köpte jag mig ny sådan olja. En efterlängtad olja kan jag säga.
Även gurkörtsolja köptes eftersom den har ett högt GLA innehåll. Hela 20% om jag inte minns fel och denna GLA är bra för huden. Nattljusoljan, som inte är jättenattljus, innehåller 9% GLA.
 
GLA är förkortning för gammalinolensyra och ger upphov till "snälla" prostaglandiner i kroppen. Prostaglandinerna reglerar i sin tur många processer: hormonbalansen, blodtillförseln till vävnader, uppbyggnad av hud och hår, för att nämna några exempel. GLA är dessutom en viktig beståndsdel i cellernas membraner och har betydelse för att vätska och salter får tillträde till cellerna och att slaggprodukter kan föras ut från cellerna. Här, kan man läsa mer om gurkörtsolja och nattljusolja, bara att söka i deras sökfunktion.
 
Här finns det en rapport om essentiella fettsyrors betydelse vid dermatit hos hund. Så även där gör GLA nytta!
 
Återigen finns kunskap att hämta hos Skogshuldran!
 
Så för att sammanfatta. Mitt återfuktande ansiktsvatten på barravkok innehåller alltså: En droppe glycerol, ca 10 droppar nattljusolja, 4 droppar gurkörtsolja och fy så den oljan tar över i lukt, samt ett par 4 droppar ylang ylang.
 
 
 

Är den eteriska oljan äkta? Hur märker man skillnad? Vad ska man tänka på?

 
Jag beställde nyligen Ylang ylang och gurkörtsolja från kosmetikkompaniet. Det är den enda sidan jag litar på vad gäller eteriska oljor just nu. En äkta olja ska ha med växtens namn på svenska/engelska beroende på om man beställt från usa/england eller från svensk webbutik. Det latinska namnet ska stå med och ursprungslandet.

Här nedanför är en närbild på en eterisk olja från akoma och en från crearome. Namn på svenska/engelska och latinskt namn. Men inte ursprungsland på den från akoma. Där är det dags att dra öronen åt sig. Akomaskincare visar inte bilder på sina flaskor! Så där handlade jag ju lite i blindo får jag erkänna. Men nu vet eventuella andra köpare.

Då jag haft lavendel från crearome tidigare kunde jag inte undgå att se hurpass mycket rinnigare akomas lavendel var och den hade en underlig biton i sin doft. Som inte hör hemma där. Så absolut inga mer eteriska oljor från akoma även om de är dubbelt så billiga. De är mest troligt mixtrade med ...