Mina hårrutiner ändrades under sommaren

Jag körde väl lite BM och mild schmpotvätt mest innan sommaren kom intågande på allvar, innan dess hade jag endast någon enstaka gång testat att tvätta håret med bikarbonat utan att riktigt gilla det. Mina hårtoppar blev väldigt torra och spröda. Testade honungstvätt en gång också, men där var det motsatt problem. Mitt hår blev inte rent.
 
Testade även den där mirakelkuren som skulle få håret att växa betydligt snabbare - Ricinolja - utan något direkt resultat. Jag upplevde mest att det var svårt att få ur. Slutade med att jag tog till mitt sista schampo eftersom att det gick åt kopiösa mängder balsam för att bli ren från fettet, och det var inte det jag ville göra så den kuren blev slopad.

Nu har jag dock kommit på hur jag ska göra för att inte torka ut topparna med bikarbonatet. Och det är den varianten jag började med under sommaren.


Jag har en gammal sportflaska i duschen som jag blandar bikarbonat, 1-2 tsk, honung, 2-3 msk, och vatten i. Jag tar nog närmare 3,5 dl vatten. Skakar ordentligt och häller i hårbotten, utan att ha blött ner mig (det blir enklare att avgöra om hela håret fått i sig blandningen då). Men! Jag sköljer inte ur det direkt, däremot masserar jag runt litegrann sedan sätter jag upp håret med en klämma och fortsätter med att tvätta av kroppen först.

Det hinner väl gå 3-5 minuter eller så innan jag sköljer ur håret. Då tar jag fram min gamla degbunke som nu fungerar som hårbunke. Jag måttar med ögonen och häller i Äcv och iskallt vatten. Här tar jag faktiskt också en femkronastor balsamklick i händerna och gnider in lite snabbt i håret innan jag doppar det i bunken. Sedan häller jag blandningen i nacken och över bakhuvudet där jag inte kommer åt genom att doppa huvudet. Detta sköljer jag sedan inte ur utan jag låter det vara. Så jag använder fotfarande balsam, men inte alls lika mycket som när jag försökte mig på BM.

Och jag har upptäckt att även mitt långa hår, inte bara det korta bak i nacken, klarar av att skruva till fina lockar. Men det kräver att jag låter håret droppa av i egen takt och torka så. Det har jag inte tålamod till riktigt, dessutom sover jag bort de fina lockarna. Men det kan!

För att dryga ut mellan tvättarna kan man ju använda sig av torrschampo och ett exempel för blonda är potatismjöl. Ta lite på fingrarna och gnugga ner i hårbotten, samt i håret som ser fetast ut. Borsta sedan ur så gott det går. Lite blir förstås kvar i hårbotten, men det gör inget. Har man klåda så lindras besvären lite.

Kommentarer
Jennifers.nu - Fotograf & mamma tack vare IVF säger:

skönt när man hittar något som funkar bättre :)

2012-09-18 | 22:59:45
Bloggadress: http://jennifers.nu/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: