Hårtvätt hit och hårtvätt dit. Det finns många varianter i No Poo-världen att testa!

 
 
Här ser vi en fin stor bild på lite av det jag har inne i mitt duschrum. I glasburken är det torkade björklöv som jag plockade före midsommar. Under första delen av sommaren är björklöven nämligen ägare av ämnet sapoin. Ett tvålämne som är helt naturligt och väldigt milt.

Jag har tänkt att jag ska tesat några veckor med vatten som dessa löv fått ligga och dra i. Skakar man sedan bildas det ett lätt lödder. Men tydligen får man ha lite tålamod eftersom att tvätten är så mild kan det ta ett par tvättar innan hårbotten och hår ställt om och blivit rent från överflödigt fett, eller sebum som det heter.
 
De andra två behållarna är då Äppelcidervinägern som ger glans åt håret samt gör det mer lättkammat och glycerolet - även kallat glycerin inom skönhetsindustrin. Glycerolet är fuktgivande vid mängder under 10% av den totala vätskan. Så om du sköljer håret med 1 liter surskölj bestående av 9 delar vatten och 1 del äppelcidervinäger så kan du i den blandningen också blanda i 0,5 dl glycerol.

Det här testade jag i dagens surskölj, fast inte fullt 0,5 dl. Jag har ingen aning om hur det blev då jag sitter med håret i en sock bun för tillfället Resultatet får vänta tills imorgon.
 
Sock bun = avklippta ihoprullade sockar som man rullar upp håret runt. För bättre koll på vad jag menar kan man kika här:
Nästa gång jag blöter håret ska jag testa att locka håret med den här metoden:
 


Vet dock inte om jag kommer kunna sova med sådana där knutar. Det ser ut som att det väldigt lätt kan åka upp
om man skjuter knuten för långt ner.
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: