Skummande bevis!

Testade att använda endast 4 msk rågmjöl till ca 3 dl vatten. Hällde över håret och försökte massera in i hårbotten utan att trassla till håret, lät det sitta i ett tag medan jag tog ett bad. Lite besvärligt att få ur alla rågflisar så nästa gång silar jag vätskan innan jag häller det över hår och hårbotten. Avslutade med Äcv, men håret blir knastrigt så jag ska nog skippa Äcv ett par gånger och se om det fungerar för min hårbotten ändå. Återställer man inte ph i hårbotten kan man lätt få klåda och all form av tvätt rubbar tyvärr ph-balasen.

 
Tom stor plastburk som innehållit bikarbonat. Här med vatten och ekologiskt rågmjöl som skakats om ordentigt. Som kan ses så har råget dalat ner till botten så här har det fått stå ett par 2 minuter och skummet ligger kvar.

Med andra ord: Saponiner blidar ett långvarigare skum och ett mjöl som skummar går alltså att tvätta håret med. För mig har björklöv inte alls bildat lika mycket skum och då har jag ändå skakat om minst lika kraftigt och längre tid. Undrar vad det beror på. Jag vet hur björkar ser ut och jag kan helt enkelt inte ha plockat fel!
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: