Skum hårinpackning hittad i en annan blogg.

Jag testar en väldigt skum hårinpackning nu. Den uppstod nog i Usa där mer naturlig och/eller mer vårdande hårvård är bra mycket mer spridd än här och många skippar schampo. Gelatin bör gå att byta ut mot agar agar eller vegegel för den vegetariskt-/veganorienterade. Jag tänkte få slut på mitt gelatin som bara stått i typ 1 år, förutom mitt test på näsan i förra veckan. Blir det här intressant resultat ska jag ta och testa med vegegel istället.
 
 
1 dl vatten
3 tsk gelatin (värm upp tills flytande)
balsam efter behag

Fritt fram att tillsätta vad som helst mer som man vill ha i. Jag hade i 3 msk honung och klämde i ett mindre blad aloe chinensis också.
 
Balsamet är silikonfritt och har kort inci. I normala fall avstår jag balsam och kör bara rågmjölstvätt, men ibland blir det inpackningar och då behöver jag balsam. Bara fett funkar inte i mitt hår. Så rena oljeinpackningar går bort. Hade honung varit billigare så hade jag kunnat tänka mig honung och aloe-inpackningar med yttepytteskvätt olja i. Nåja.
 
Nu sitter jag då här. Haha, fick röda ögon på bilden. Hej vampyren.
 
 
Det blev över av inpackningen och jag vill inte slänga, så plastbyttan fick sitt lock och åkte in i kylskåpet. Jag tänker som så att det nog går att värma upp på nytt så att gelatinet blir flytande igen och sedan kan man tillsätta lite mer balsam eller vatten kanske. Men nästa inpackning blir inte än på ett tag. Undrar om det kanske vore bättre att frysa in blandnigen så den inte blir dålig.
 
Den här varianten på hårinpackning kommer från Ekosköns blogg.
Kommentarer
Kajza säger:

Jag tvättar mitt hår med gelatin, balsam och en skvätt honung, och det är faktiskt det bästa jag har provat hittills!
Blandar ihop, tar med in i duschen, blöter håret och fördelar sedan jämt - Det löddrar en del, vilket känns riktigt bra!
Håret känns lite strävt precis efter duschen, men när det torkat blir det fantastiskt - Hlans och Volym!

2013-12-04 | 17:54:10
Bloggadress: http://kajza.horseworld.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: