Get ready for a colourful, delightful, crochet treat!


 
Så vad har jag gjort de senaste dagarna då? Förutom att virka till sent om nätterna?
 
Jo! Jag har suttit och skrivit på min hemtenta. Lämnade in den idag och tur var väl det för imorgon måste jag koka ihop julklappar och packa en massa klappar och resväska och allt. Sambon jobbar till kl 20 och vill lägga sig direkt han kommit hem i princip, och vi åker väl någon gång före lunch på fredag mot julfirandet uppe i norrbotten.

Tjoho. Jag kommer definitivt stanna över nyår. Sambon tycker det blir tajt om tid innan han ska jobba igen och är väl dessutom sugen på att fira nyåret med sin familj. Vi var där förra året så i år vill jag vara uppe i norr där det är kallt och finns snö! I värsta fall får han väl bila ner själv, fast det är inget jag direkt har lust att tillåta. Men men, får se hur vi bestämmer när julafton har firats.
 
 
 
 

Ett till litet pyssel från mitt håll!

Idag läste jag klart biblioteksjuridikboken, imorgon börjar jag skriva ihop uppgiften. Har jag tur så blir jag klar imorgon också. Hoppas på det bästa! Är inte hela världen om jag måste sitta med det på tisdag också även om jag helst slipper det. Har lite julklappsmakande att göra. Koka ihop och virka dekor till burkarna. Går fort när jag väl sätter mig ner. Men vill helst inte känna någon press på mig. Det ska vara kul, och avslappnande att sitta och pyssla ihop det fina!
 
Den här har jag gjort åt mig själv. Lutar åt att jag gör liknande till julklapparna. Fast andra färger. Har väldigt lite grönt och lila kvar nu.

Fint eller hur?

Närbild på den lila blomman. Virkade en liten rundel i vit sytråd, 7 fm. Virkade fast 7 pärlor i de fasta maskorna och sydde fast en pärla på mitten innan jag fäste pärldelen på mitten av blomman. Sedan jag limmade på blomman med textillim.


Närbild på den ljust, vinröda blomman. Här virkade jag en remsa som fick olika stora blad, rullade ihop till rosform och sydde fast en vit pärla på mitten innan jag limmade fast.


Närbild på den blåa blomman. Virkade en "blåklocka" med 7 kronblad, inuti fäste jag en metalliskt, skimrande, marinblå pärla innan jag limmade fast.

Virkade ljusmanschetter - ej stärkta, så de sladdrar lite. Men vad sjutton gör det?


Mönster för den intresserade! Detta är mitt eget mönster så länka väldigt gärna tillbaka till min blogg om ni sprider det!
 
20 lm, slut till en ring. Virka in tråden som hänger löst så att du slipper fästa den senare.

Varv 1: 2 lm, räknas som första st. Varvet ska totalt ha 35 st. Slut ihop med sm i andra lm.
Varv 2: 2 lm, 5 st. Hoppa över 1 st *2 lm, 6 st. Upprepa från * tills det finns fem påbörjade "blad". Slut ihop med sm i andra lm.
Varv 3: 2 lm, 5 st. *3 lm, hoppa över lm-båge, 6 st. Upprepa från *. Slut ihop med sm i andra lm.
Varv 4: 2 lm, 5 st tillsammans till en st-grupp. *8 lm, hoppa över lm-båge, 6 st tillsammans till en st-grupp. Upprepa från *. Slut ihop med sm i andra lm.
Varv 5: Sm till lm-båge. 1 lm, räknas som första fm, 9 fm. Fortsätta virka 10 fm i varje lm-båge. Slut ihop med sm i lm.
Varv 6: 1 lm, räknas som första fm, 4 fm, *3 lm, 10 fm. Upprepa från *. Slut ihop med sm i lm.

Och du är klar. Nu återstår bara att kapa tråden och fästa den.

För att lättare förstå beskrivningen titta på bilderna!